Skal du flytte fra A til B, er det mange ting som skal huskes på – som adresseendring, mellomlagring og lignende. Av den grunn kan det være greit å ta en kikk på sjekklisten vår, slik at du ikke glemmer noe viktig. 

Her er de viktigste punktene som må huskes på før og under flytteprosessen! Hvis dere er en bedrift som skal flytte anbefaler vi å lese mer om kontorflytting i Oslo.

1. Meld flytting 

Noe av det første du bør tenke på i forbindelse med flytting, er å sende flyttemelding/adresseendring. Husk at du ikke bare skal melde fra om din nye adresse til Folkeregisteret, men også til Posten. Det er mulig å melde fra til begge parter via sistnevntes nettside.

I tillegg til å melde om adresseendring til det offentlige, må du huske på å melde om din nye adresse til organisasjoner og bedrifter du har tilknytning til.

Det er viktig å melde fra om adresseendringen i god tid, slik at du får posten din tilsendt til korrekt adresse. Det er også en fordel om det offentlige har riktige opplysninger om hvor du bor.

Ideelt sett bør du melde fra om ny adresse omtrent en måned før du flytter til Folkeregisteret, og fire dager før til Posten. 

2. Pakk i god tid

Når du skal flytte er det viktig å pakke på en smart måte. Småting som bøker, pyntegjenstander og kjøkkenutstyr kan med fordel pakkes ned flere uker før du faktisk flytter. På den måten blir det mindre å gjøre på selve flyttedagen.

Noen småting må du naturligvis ha tilgjengelig frem til du flytter, slik som tannbørste og såpe. Men pakk gjerne ned det du ikke trenger til daglig i god tid.

Når den store flyttedagen nærmer seg, blir det da enklere å flytte hyller, skuffer og skap, siden disse er mer eller mindre tømt på forhånd.

3. Skaff transport

De fleste har behov for å leie en flyttebil når de skal flytte. Store gjenstander som oppvaskmaskin, vaskemaskin, sofa, stuebord og TV, er ting som kan være vanskelig å transportere i en vanlig personbil.

Et budsjettvennlig alternativ til å leie en varebil, er å leie en tilhenger. Om budsjettet ditt tillater det, kan du imidlertid leie inn både leiebil og flyttepersonell som tar seg av alle de tunge løftene.

Med en romslig flyttebil kan du få mulighet til å transportere mest mulig på en gang. Dette er kanskje særlig praktisk om du skal flytte et stykke, slik at du slipper å kjøre mange runder frem og tilbake.

4. Vask ned boligen 

Etter at den gamle boligen din er tømt, er det på tide å vaske den ned. Både gulv, vinduer, kjøleskap, fryser, lister, dusjkabinett, toalett, badekar og lignende bør vaskes godt.

Om du ikke orker tanken på å vaske ned boligen seg, kan du alltids bestille vaskehjelp. Mange vaskebyrå tilbyr flyttevask som en egen tjeneste.

5. Bestill mellomlagring ved behov

Det er ikke alltid slik at man flytter fra A til B direkte. Noen ganger har man et opphold før man flytter videre til sin nye adresse.