Hva er omadressering av post?

Omadressering av post innebærer at post blir videresendt fra én adresse til en annen i et avgrenset tidsrom. Det å omadressere post er en gratis og automatisk tjeneste som tilbys av Posten i to måneder ved flytting, og perioden kan utvides mot betaling.

Hvorfor er omadressering av post nødvendig?

De fleste av oss mottar post fra mange ulike avsendere. Når man flytter er det ikke nødvendigvis lett å huske på å melde fra om dette til alle parter. Post disse sender vil derfor kunne komme til den gamle adressen din.

Siden du har flyttet, er det da nødvendig at posten videresendes til den nye adressen. Hvis ikke risikerer du at viktig post ikke kommer frem dit den skal, og at den returneres til avsender.

Hvordan bestille omadressering?

Når du sender flyttemelding til Posten, vil du samtidig få inkludert to måneders gratis omadressering av post automatisk.

Om du derimot ønsker utvidet omadresseringsperiode, kan du bestille dette mot en avgift hos Posten.no. 

Hva koster omadressering?

Det finnes en egen prisliste her med oversikt over pris for omadressering, dersom du har behov for videresending av post utover de to månedene som er inkludert. 

Merk deg at prisen øker jo lengre du velger å ha omadressering, og at du maksimalt kan få videresendt posten din i 14 måneder.

Hva slags post videresendes ved omadressering?

Når du har omadressering av post, vil dette innebære at adresserte brevforsendelser som blir distribuert av Posten Norge videresendes. Dette gjelder alt fra små brev til små gjenstander som sendes som brevpost.

Merk deg imidlertid at pakkepost ikke automatisk blir videresendt. Da må du i så fall betale et ekstra gebyr idet pakken utleveres.

Husk å sende flyttemelding før omadressering avsluttes

Dersom du mottar post til den nye adressen din gjennom omadressering, er det lurt å melde fra om den nye adressen din så snart som mulig til avsender. På den måten kan du forsikre deg om at posten sendes til korrekt adresse neste gang.

Du kan som regel enkelt se hvilken post som er omadressert, da brevene merkes som omadresserte av Posten. På den måten blir det enklere å se hvem du har glemt å melde adresseendring til.

Når Posten omadresserer post til din nye adresse, er ikke dette noe avsender får beskjed om automatisk. Av den grunn er det viktig å være påpasselig med å sende flyttemelding til bedrifter og private som sender deg post før omadresseringsperioden utløper.

Meld flytting enkelt og raskt

Det kan være praktisk å sende flyttemelding gjennom tjenesten vår.

Skjemaet kan også enkelt sendes til private og bedrifter. Har du for eksempel medlemskap i en klubb eller pleier å handle på nett hos en bedrift, bør du melde fra om den nye adressen til disse aktørene. 

Ved å sende ut et ferdig utfylt skjema, trenger du ikke å bruke tid og energi på å lage en utfyllende e-post til alle mottakerne av flyttemeldingen.